söndag 5 april 2009

La vie devant soi

Ahlen måste läsa en hundrasidig bok på franska under lovet. Ahlen har läst tolv sidor av dem än så länge. Ahlen försökte i eftermiddags ta tag i läsningen för att även få tid till debattskrivningen i svenska och kemin. Efter tio minuter låg Ahlen i sin säng och hade somnat, och sov gott i åtminstone 3½ timme. Precis samma sak hände förra veckan när Ahlen skulle plugga till biologin. Ahlen är därför orolig över att inte hinna. Läsningen går inte allt för fort heller, vi snackar flera minuter per sida i en bok som betecknas som lättläst.

De tre sista dagarna på lovet kommer Ahlen befinna sig på väg till, i eller på väg hem från Skåne. Det kommer bli fem jobbiga dagar fram tills dess gissar Ahlen, det är illa när man inte ens vet vad man ska skriva om i svenskan. Ahlen jobbar därför febrilt med att komma på en koppling mellan Candide och legalisering av cannabis, ett ämne som Ahlen åtminstone är påläst om och således kan skriva något bra om. Ahlen tar gärna emot hjälp ifall någon hittar en bra koppling, annars får Ahlen ta en vända ner till biblioteket snarast möjligt.

-----

Missade att nämna det i det tidigare inlägget, men Nordpolen ska ju till Ahlens stora glädje till Popadelica. Nu börjar det bli för många sevärda artister, vi vill inte se några krockar mellan dess spelningar, och åtminstone jag och Randau måste ha tid till att springa ut i skogen för att bygga upp glädjenivån. Inga guljacksincidenter i år tack.

2 kommentarer:

  1. AAHHH! har du läst boken? fattar du något? Ahh! kan vi prata ? msn KebsterGirl@gmail.com

    //Kebby (en sån där jääävla b-are)

    SvaraRadera
  2. Jag har läst den, fattar lite grann. Vi kan väl ta det eventuella snacket här?

    SvaraRadera