söndag 19 april 2009

Bibelkrönika

Den här krönikan var inte dålig alltså, sug på den KD. Om man nu inte vill tillåta samkönade äktenskap med hänvisning till bibeln, då får man väl ändå vara konsekvent och följa den till punkt och pricka. Annars kan man lika gärna skita i det i mitt tycke.

Nä, jag ska nog sälja Hjördis som slav, då slipper jag riskera att bli oren genom att komma nära henne när hon börjar få mens. Bra idé va? Bibeln verkar åtminstone gilla den.

6 kommentarer:

  1. Hört talas om nya testamentet?

    SvaraRadera
  2. Okunnighet.
    Lär dig om den kristna läran innan du yttrar dig så.
    Lösryckta citat funkar alltid men pekar på total okunnighet.

    SvaraRadera
  3. Jag kan absolut medge att jag inte kan mycket om den kristna läran, men jag har inte heller hävdat något annat. Jag tvivlar inte på att det finns bra saker i bibeln, men uppenbarligen finns det mindre bra saker också (för inte hittar väl artikelförfattaren på saker?). Att då, som vissa faktiskt gör (framför allt här i Jönköping där jag bor), argumentera för exempelvis att samkönade äktenskap inte ska vara tillåtet och hänvisa till bibeln, är fel enligt mig. Varför håller vissa kristna fast vid just delen om homosexualitet, men inte om andra delar, till exempel de som togs upp i artikeln. Om man nu är mot homosexuella äktenskap med argumentet att det står i bibeln att det är fel, borde man enligt mig vara konsekvent och följa den till punkt och pricka. För så vitt jag vet är det ingen som sitter och bestämmer vilka delar i bibeln man som är rätt och vilka som är fel, så varför håller så många just fast vid delen om homosexualitet i dagens samhälle?

    Förresten, är ni så rädda att ni måste vara anonyma för att uttrycka era åsikter?

    SvaraRadera
  4. Hela brevet, som SvDs krönikör plagierade, finns på http://www.snopes.com/politics/religion/drlaura.asp

    Nya testamentet finns, som någon påpekade. Gamla testamentet finns också. Det snackar ni inte bort så lätt!

    SvaraRadera
  5. Sweet! Slavar! Det är ju bra för oss "realister".

    SvaraRadera
  6. Bibeln en mångsidig meny

    Bibeln är en mångsidig meny där var och en kan välja det som bäst passar deras åsikter. Visst rycker religionskritikerna ut enskildheter, men det gör ju också de som t.ex, är emot kvinnliga präster eller homosexualitet. Vilka enskildheter som är viktiga och vilka som man kan bortse från är lite oklara, men det verkar bero mycket på vad uttolkaren själv tycker.

    Världens räddning är att människorna - till och med de flesta religiösa - inte följer de religiösa påbuden till punkt och pricka.

    friskytten.blogg.se

    SvaraRadera