tisdag 7 april 2009

Ironisera mera!

Sådana här saker älskar jag, eller om vi inte ska använda så starka ord, jag tycker att det är hemskt roligt. Mer ironi till folket! Den tillträdande ständige sekreteraren i Svenska Akademien verkar åtminstone vara en oerhört härlig person, det är en sak som är säker.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker snarare att det är snudd på löjligt att basha Lenin och Jan Myrdal år 2009, synnerligen på ett så barnsligt sätt.

    Jag tycker att en historiker borde kunna ha lite större distans än så.

    SvaraRadera
  2. Löjligt vet jag inte om jag kan hålla med om, däremot anser jag att det var roligt att han på det här ironiska sättet visade att han är emot det som har skett. Istället för att ordagrant fördöma det valde han att göra på det här sättet, budskapet blir det samma med båda sätten men roligare med det här.

    Sen får man självklart välja själv vilken sida man ställer sig på, men eftersom Englund nu uppenbart är emot det som skett bör han väl få uttrycka sitt missnöje på vilket sätt han vill. Att han då väljer att göra det på det här mer humoristiska sättet som säkerligen roar många, det anser jag varken vara löjligt eller barnsligt. Inte mer löjligt/barnsligt än om han bara skulle uttryckt sitt missnöje på ett mer vanligt sätt.

    Ironi är underskattat enligt mig och bör uppmuntras till att användas mer.

    SvaraRadera