måndag 6 april 2009

Hägglund beredd att regera med SD

Idag fick jag, i och med den här artikeln, tydligen bekräftelse på det jag har hävdat ett bra tag: KDs politik är i princip densamma som SDs. Skillnaden är så liten att Hägglund anser sig vara beredd att regera tillsammans med SD, enligt artikeln.

Självklart finns viss skillnad mellan partierna, men i grund och botten är det samma konservativa hyckleri de består av. Skillnaden är väl egentligen att KD mynnar från religiösa värderingar, medan SD ursprungligen bestod av rasister, och därför anses de vara mindre rumsrena än KD trots att de knappt skiljer sig åt. Således skiljer personerna som röstar på dem även något, KDs generella röstare är enligt min gissning en frikyrklig Jönköpingsbo som hela tiden går klädd i kostym, medan SDs generella röstare är en lågutbildad medelålders man som är smygrasist. Att de egentligen röstar på samma åsikter tänker de minsann inte på. Och nu är partierna på god väg att mötas någonstans i mitten, där de fritt kan utbyta åsikter om att kränka homosexuellas rättigheter samt att kvinnor egentligen bör vara hemmafruar, så som det alltid har varit.

Om man studerar deras politik på deras respektive hemsidor (KD; SD) ser man mycket riktigt att det är ytterst lite som skiljer dem åt.

Och till sist: Bannern från Sverigedemokraternas hemsida. Slump att han är byggarbetare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar