tisdag 1 september 2009

Skriv rätt för helvete!

En eftermiddag i datasalen, under rasten mellan Biologi breddning och Bioteknik. Ahlen noterar än en gång en dator någon glömt logga ut från. Som alltid måste hans nyfikenhet ta överhanden, vilket främst visar sig genom lite snokande. Planen var dessutom att som han brukar lämna ett mer eller mindre stort avtryck bland användarens personliga mappar, så att de lär sig den hårda vägen att vara noga med utloggningen nästa gång. Denna tradition började efter att han själv fick smaka på samma medicin när han en dag märkte flera hundra kopior av samma paintbild i sina mappar. Efter att ha slagit sig ned på den med rullfunktion utrustade datorstolen noterar han snabbt ett öppet Word-dokument, vars än så länge kortfattade innehåll visade sig handla om Kubakrisen.



Då texten språkmässigt som ni kanske ser (om ni klickar på bilden vill säga) inte var den bästa såg han en chans att ännu en gång göra något med finess, till skillnad från de gånger då han har fyllt en stackars användares 500 MB på servern med i princip bara skit. Finns det en tanke med skämt blir de alltid som bäst, brukar han tänka.

Sagt och gjort, fem minuter senare såg texten istället ut så här:

Är det inte snäppet bättre än att fixa några tusen handritade paintbilder så säg.


Körteorin är för övrigt måttligt underhållande. Busenkelt, långtråkigt och framför allt mentalt uttröttande efter en dag bestående av tre lektioner mellan 08.00 och 16.15. Inte blir det bättre av att slå sig ned mitt bland det generellt välvårdade feminina artilleriet som en majoritet av kursdeltagarna tillhör, och kraftigt misstänka att man luktar en blandning av E. coli och Agar vilket bioteknikslaborerande i så fall var orsak till. Samtidigt gör detta artilleri det inte precis lättare att koncentrera sig när man har stått ut länge och väl med den monotona rösten som försöker lära några av kursdeltagarna vad kvadraten på något är. Visst, alla går väl inte natur, men någon måtta får det vara!

5 kommentarer:

  1. Det var någon i Simons klass :D vi såg dom!! Jävla teknik ;)/Ebbs

    SvaraRadera
  2. sa han inte kub eller tänkte jag bara fel

    SvaraRadera
  3. Jag har ingen aning om vad han sa, jag kom in i salen i efterhand vill jag minnas

    SvaraRadera
  4. Är de nån i min klass? Skit trodde inte de fanns så grava personlighetsstörningar i min klass. Eller va har personlighetsstörningar med detta att göra?

    SvaraRadera
  5. Förra året gick han i TE2A åtminstone.

    SvaraRadera